Motorola Moto X, en snygg Android lur

Motorola Moto X med baksida av trä

Motorola Moto X är namnet på Motorolas första telefon sedan Google köpte företaget i Augusti 2011, telefonen kommer att släppas i USA under Oktober, om den kommer till resten av världen verkar just nu tveksamt.

Jag har själv inte följt ryktene och förväntningarna på Moto X, men har efter att ha läst på försåt att förväntningar var högt ställda och att många idag är besvikna. Att Motorola har valt att stå utanför kriget om vem som för tillfället kan ha telefonen med bäst hårdvara är klart då telefonen varken har 4 kärnor, snabbast processor, 20 MP kamera eller störst skärm. Motorola har istället satsat på att göra en unik telefon som du kan göra personlig genom att välja mellan 2000 olika design kombinationer när du beställer telefonen. Moto X har dessutom två unika mjukvaru funktioner som verkar klart mer användbara än de som Samsung tryckt in i Galaxy S4.

Telefonen som lyssnar på dig

Mest intressant är att telefonen kan styras med rösten utan att först behövas aktiveras genom att trycka på en knapp som på andra telefoner. Det fungerar som så att du först lär telefonen att känna igen din röst, efter det aktiverar du bara röststyrning genom att säga ”Ok Google Now”. Funkar detta tillfredsställande så kan det vara en riktigt användbar funktion och som verkligen gör att röststyrning kan nå sin fulla potential. Tänker att detta kan vara riktigt bra när man kör bil sitter vid datorn och snabbt vill skapa en påminnelse i telefonen utan att släppa händerna från tangentbordet.

Andra funktionen är att man kan aktivera kameran genom att skruva på handleden, ser inte så stor användning för detta själv. För personer som fotograferar väldigt mycket kan det kanske vara en genväg som sparar lite tid varje dag. Såg dock en hands-on video där de testade funktionen och det fungerade inte särskilt bra för honom.

Vad jag gillar

Stor skärm liten telefon

Skärmen är på 4.7 tum vilket är stort utan att vara störst. Tycker att de flesta telefoner med 4.7 tums skärm är för stora av den anledningen att det är svårt att nå den övre delen av skärmen med tummen när man håller telefonen i en hand. Med Moto X har dock Motorola lyckats med att göra en telefon med 4.7 tums skärm lika liten som en telefon med 4.3 tum. Detta tror jag kommer att göra stor skillnad för användbarheten och den kommer att ligga betydligt bekvämare i byxfickan. Tror att en viktig förklaring till detta konststycke är att Motorola har valt enklare komponenter än konkurrenterna och därmed kunnat göra en kompaktare intern design. Helt enkelt har man låtit funktion gå förre teknisk specifikation.

 Personligare telefon

Jag älskar verkligen min vita iPhone och tycker det är en oerhört vacker telefon, men kan tyckte det känns lite Ikea att ha en exakt likadan telefon som 50% av alla personer jag känner/träffar. Detta löser Motorola med att man själv väljer mellan svart och vitt framsida, 16 färger på baksidan, färg på knapparna och färg på ringen runt kameran. Personligen ser jag fram emot en Moto X med trä baksida, tycker den ser oerhört läcker ut. Dock verkar det inte som att trä versionerna kommer att finnas vid lanseringen i Oktober.

Vill du läsa med så Swedroid många artiklar att läsa.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.